Bäckenledskurs Bedömning och Behandling baserat på Mulligan

Mark Oliver har i flera år hållit denna kurs i USA, Danmark och Nederländerna som blivit väldigt populär med ständigt fulla grupper. September 2014 började vi arrangera samma kurs på Idrottshälsan och varje år har vi haft en omgång. Trycket är alltid lika högt på platserna så var snabba med att anmäla er! Nästa kurs kommer vara i Lund den 7-8 september 2018.

NYTT FÖR I ÅR! En tredje dag med rehabiliteringsbiten av bäckenledspatienter! Mer information kommer!

Kursinnehåll

SIJMWM extension presentation (1 of 1)-2Denna 2 dagars praktiska workshop ger deltagarna nya undersöknings- och behandlingsmetoder för  bäckendysfunktion.

Med hjälp av att använda Mulligan konceptet och mobilisering med rörelse (MWM) har Mark tagit fram ett system för analys och behandling som förenklar nuvarande inställning till SI-leden och symfysen. De flesta av behandlingsteknikerna är helt originella och har aldrig setts tidigare.

Detta tillvägagångssätt minskar beroendet av palpation och förstärker bäckenundersökning med ett system av Mulliganbaserade kliniska resonemang och rörelseanalyser.

Metoden är lätt att lära sig, tilltalande för såväl den erfarna som den oerfarna klinikern och kan snabbt integreras i befintliga undersöknings- och behandlingsmodeller.

Nya självbehandlingstekniker ingår också. Dessutom kommer ett effektivt neuromuskulärt träningsprogram som grundas i Mulligan och MWM att läras ut.

Fakta om kursen

Adress: Idrottshälsan i Skåne. Sankt Lars väg 46. Lund

Datum: 7-8 september 2018

Schema: Vi börjar 0900 till 1700 båda dagar (med viss reservation för att det kan bli både tidigare och senare beroende på gruppens energinivå).

Pris: 4000:- sek (exkl moms)

Förkunskapskrav: Mulligan B, Nedre kvadrant.

Övrigt: Lunch och fika ingår (specialkost anmäls i förväg)

Anmälan: http://idrottshalsan.se/anmalan. Anmälan är bindande. Idrottshälsan återbetalar enbart kursavgift vid inställd kurs, ej resor, logi och dylikt. Vid sjukdom skall läkarintyg uppvisas och då återbetalas 50% av kursavgiften. Övriga avbokningsorsaker debiteras fullt.

Mark Oliver

mark oliver protratt

Mark Oliver är sedan 1990 lärare i Mulligan konceptet. Han har över 30 års erfarenhet som kliniker och har sedan 90 talet också varit lärare på Master programmet i Curtin inom manuell fysioterapi. Han började tidigt intressera sig för bäckenleden och har utvecklat ett eget sätt att arbeta kring bäckenet med Mulligans grundprinciperna som bas. Mark är flitigt anlitad föreläsare och bara inom detta området undervisar han årligen fler än 10 kurser över hela världen!

 

Andreas Blom (assisterande lärare)

Andreas Blom har assisterat Mark vid samtliga av hans besök på Idrottshälsan och även vid flera besök i Danmark och övriga Europa. Andreas är IFOMPT ackrediterad manuell terapeut med lång erfarenhet av patienter med bäckendysfunktion. Handledd av Mark bedriver Andreas forskning tillsammans med Bengt Sturesson och Inge Dahlberg kring bäckenledsdiagnostik.